Dutch Ventus windturbine

Voor deze innovatieve wind turbine van DutchVentus heeft Jules Dock de pluggen en composiet mallen geproduceerd. Hiervoor is een hoogwaardig composiet materiaal gebruikt wat deze mallen geschikt maakt voor een seriewaardige productie. De malopdeling is zo gekozen dat de rotor uit slechts twee verschillende mallen geproduceerd kan worden.

Lees verder

Deuren voor amfibie voertuigen

Het team van Jules Dock heeft meerdere mallen geproduceerd voor composiet onderdelen voor amfibie voertuigen van DAT (Dutch Amfibious Transport), waaronder het frame van de deuren. De onderdelen voor deze voertuigen werden voorheen geproduceerd uit meerdere aluminium onderdelen, waar het composiet frame uit slechts één segment bestaat.

Lees verder

Ondersteuningsmallen St. Urbanuskerk

Met behulp van 3D scans en 3D bewerkingsprogramma’s heeft Jules Dock Shaping ondersteuningsmallen geconstrueerd voor de gewelven van de deels afgebrande St. Urbanuskerk. Een uniek project waar geavanceerde 3D-bewerkingstechnieken en CNC productietechnieken de ambacht van het restaureren ondersteunt en versterkt. Het stutten van de gewelven is op de traditionele wijze complex, arbeidsintensief en vereist een hoop vakmanschap.

Lees verder

EPS Betonmallen

Voor zes bruggen in de nieuwbouwwijk Rijnvliet heeft Jules Dock Shaping complexe betonmallen geproduceerd. Dit zijn maar liefst 24 verschillende dubbel gekromde mallen voor de betonnen eindstukken van de brugleuning. Door de complexe vorm van de eindstukken zijn deze moeilijk te maken met traditionele houten betonbekisting, wat bovendien erg arbeidsintensief is.

Lees verder

Nominatie BREEAM Awards 2021

Het nieuwe pand van de Triodos Bank op landgoed De Reehorst is genomineerd voor de BREEAM Awards 2021. Jules Dock heeft voor dit project de composiet gevelpanelen ontwikkeld en geproduceerd.

Lees verder

De Muur geplaatst in Amsterdam

Op 29 december hebben we ‘De Muur’, een replica kunstwerk van Alfred Eikelenboom, geplaatst in Amsterdam Noord. Dit object is 15 meter lang en 5 meter hoog, en is daarmee met zijn totale oppervlakte van 180 vierkante meter het grootste object wat Jules Dock geproduceerd heeft.

Lees verder
Offshore_Composite_Windmill_Production_Glassfibre_resin_

C-Tower schaalmodel getest bij TNO

In samenwerking met TNO heeft Jules Dock een prototype composiet mast getest. De geschaalde composiet toren heeft een lengte van 5,5 meter, gebaseerd op het 10MW windturbine ontwerp met een werkelijke lengte van ruim 100 meter. Door TNO zijn tijdens het fabricage proces optic fibers in het laminaat aangebracht waarmee zowel tijdens productie als in het laboratorium nauwkeurige informatie vanuit het laminaat kon worden afgelezen.

Lees verder

Carbon zeilhelm

Binnen het offshore wedstrijdzeilen wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van helmen om de veiligheid van zeilers te vergroten. Deze helmen zijn van origine vaak ontworpen voor andere sporten waardoor comfort en effectiviteit bij zeilen niet maximaal zijn. In samenwerking met onze opdrachtgever ontwikkelde Jules Dock een helm speciaal ontworpen voor de unieke omstandigheden voor wedstrijdzeilen op zee. Het resultaat is een extreem lichte, sterke en comfortabele helm, uitvoerbaar met vizier.

Lees verder

Composite Towers

Jules Dock ontwikkelt composiet masten voor de offshore wind industrie. Masten van composiet zijn licht, zijn goed bestand tegen de omstandigheden op zee en hebben een grote ontwerpvrijheid. Met name de gewichtsbesparing en onderhoudsbesparing zijn voor de groeiende offshore wind industrie essentieel om de kosten van deze energie te reduceren.

Lees verder

Schaalmodel zeeschip

Voor een klant heeft Jules Dock Shaping een sleeptankmodel gefreesd. Het model is gefreesd uit EPS, gecoat in epoxy en nagefreesd in een freespasta. Het model is vervolgens nabewerkt en gecoat met een DD lak om een strak eindresultaat te krijgen.

Lees verder

Prototype roeiskiff

Tijdens het WK Roeien 2016 in Rotterdam toonde het Nederlandse bedrijf Volans Rowing een eerste prototype van de Volans4all. Jules Dock heeft de productie van dit prototype volledig intern uitgevoerd, van mallenbouw tot eindproduct.

Lees verder

Composiet onderdeel in heavy lifting vessel

Vier inserts, bevestigd in de romp van een kraanschip voor zwaar transport, reizen nu de wereld over. Jules Dock Composites heeft de volledige ontwikkeling van dit product, bestaande uit een composiet koker van zes meter lang in combinatie met RVS bevestigingsmechanismen uitgevoerd. Vier inserts, bevestigd in de romp van een kraanschip voor zwaar transport, reizen nu de wereld over.

Lees verder

Composiet brugleuning

Rotterdam heeft er weer een innovatieve brug bij: superslank, licht gewicht, eenvoudig te plaatsen en makkelijk in onderhoud. De brug aan de Excercitiesingel (Crooswijk, Rotterdam) is 20 meter lang, 1,9 meter breed en toch maar 25 centimeter ‘dik’. De hoge sterkte van composiet, in combinatie met het lage gewicht, maakt de bouw van een superslanke brug mogelijk. Uniek aan dit exemplaar is de leuning. Nog nooit had een brug zo’n ingewikkelde maar slanke leuningconstructie van volledig vezelversterkte kunststof.

Lees verder